Termeni si conditii

Introducere

Va multumim ca ati vizitat site-ul nostru.
Folosirea, incluzand vizitarea si cumpararea produselor de pe site-ul www.bikekucko.ro, implica acceptarea termenilor si conditiilor detaliate in paragrafele ce urmeaza. 

Plasarea comenzilor

Pretul produselor afisat pe site este în Lei (RON), are TVA inclus.
Eventualele modificari de pret (pot interveni fara notificare prealabila), reduceri sau promotii vor fi mentionate in mod explicit in descrierea produsului si sunt valabile in limita stocului disponibil.
Comenzile deja registrate/confirmate vor fi onorate la pretul stabilit.
Valoarea minima pe comanda este de 50 RON.
Comenzile peste 1000 RON beneficiaza de transport gratuit*!
Pentru a putea comanda un produs va rugam sa ne contactati telefonic.

Modalitati de livrare si plata

Trimitem produse numai pe teritoriul Romaniei.
Comenzile primite vor fi onorate numai dupa confirmarea telefonica din partea noastra.
Datorita fluctuatiei stocurilor, BikeKucko nu poate garanta disponibilitatea a tuturor produselor afișate. Din acest motiv ne asumam dreptul de a nu onora o anumita comanda în cazul in care respectivul produs dispare si din oferta curenta a furnizorului.
Daca o comanda contine astfel de produse, vom informa clientul asupra situatiei create.

Plata se face in numerar, la livrare, în momentul primirii coletului, indiferent de modul de transport ales.

      Transportul se face prin firma de curierat Fan Curier™, cu termenul de livrare obisnuit ce se incadreaza intre 24 si 48 ore (in zilele lucratoare) de la momentul confirmarii telefonice a comenzii.
Taxa de transport este de 20 lei pe pachet (indiferent de marimea acestuia). *Aceasta suma este valabila numai daca in localitatea in care locuiti este punct de lucru Fan Curier™. O lista cu toate punctele de lucru Fan Curier™ aveti aici: http://www.fancourier.ro/orasele/locatii.pdf
In ramburs este inclusa si taxa de livrare. Daca nu sunteti acasa in timpul zilei si doriti sa primiti repede coletul, va trebiu sa va deplasati la sediul Fan Curier™ si sa  ridicati pachetul. In ramburs este inclusa si taxa de livrare. Nu platiti nimic in plus curerului sau functionarului de la ghiseu.

      In cazul in care in localitatea Dvs nu este punct de lucru Fan Curier™ 

 • puteti opta pentru ridicare de la sediu dintr o localitate apropiata de Dvs. cu conditii descrise mai inainte
 • va vine coletul acasa, iar distanta dintre Dvs si cel mai apropiat punct de lucru Fan Curier™ se va taxa suplimentar conform tarifelor practicate de serviciul de curierat. In acest caz clientul plateste cheltuielile de transport direct la curier, iar rambursul va contine doarcontravaloarea produselor comandate.

Comenzile cu valori peste 1000 Ron beneficiaza de TRANSPORT GRATUIT!

In conditii speciale BikeKucko isi asuma dreptul de a mari timpul de livrare, deasemenea nu raspundem de eventualele intarzieri datorate transportatorului. In procesul de livrare, clientul este responsabil de acuratetea adresei de livrare declarata.

Mod de utilizare

Bicicleta se foloseste de catre o singura persoana, sarcina maxima fiind de 120 kg. Bicicleta se foloseste pe drumuri amenajate sau neamenajate, dar in mod corespunzator cu tipul bicicletei. Nu se fac acrobatii, sarituri etc. deoarece aceste lucruri necesita biciclete speciale, mai scumpe. Exceptie fac bicicletele si piesele care sunt fabricate pentru sarituri, dirt, street, downhill, bmx etc.

La bicicletele cu viteze, varianta de viteze pinion mic-roata dintata mica, respectiv pinion mare-roata dintata mare, nu se recomanda si este interzis. Vitezele se shimba progresiv in timpul pedalarii, dar fara ca pedalarea sa fie in sarcina. In timpul schimbarii este interzisa pedalarea in spate.

Franarea bicicletei se face folosind concomitent ambele frane. Inainte de folosire convingeti-va de eficienta franelor. Pe un drum umed eficienta franelor scade, in acest caz deplasati-va cu grija.

Bicicleta poate circula pe drumurile publice pe timp de noapte, numai in cazul in care este echipata cu accesorii de iluminat.

Reglarea si intretinerea bicicletei

BikeKucko executa prin servisul propriu reglarea initiala (punerea in functiune) a bicicletelor comercializate.
Dupa luare in folosinta, se recomanda verificarea bicicletei ori de cate ori este nevoie pentru prevenirea defectelor mari si ireparabile. Intretinerea efectuata din timp duce la marirea duratei de utilizare a bicicletei si sigurantei in functionare. Recomandam sa beneficiati de serviciile specializate pentru orice interventie de acest sens.
Inainte de utilizare verificati:

 • eficacitatea franelor;
 • rigiditatea, strangerea ghidonului,rotirea sa fie usoara si fara joc;
 • strangerea piulitelor si a suruburilor;
 • roata fata-spate (strangerea piulitelor, a cheii rapide, presiunea in pneuri, rotirea usoara si fara joc);
 • rigiditatea pedalelor in brate(pedalele trebuiesc stranse la maxim);
 • rigiditatea dispozitivului de pedalat(rotirea usoara si fara joc);
 • reglarea schimbatoarelor(schimbarea lantului sa se produca usor).

Jocul oricat de mic din partile miscatoare, in rotatie ale bicicletei(ghidon,ax central,butuci,pedale)creste exponential la fiecare folosire si duce la deterioararea acestora.
Recomandam remedierea urgenta a defectiunilor in caz contrar se pierde garantia.
Inaltimea ghidonului si a seii se poate regla maxim pana la linia "STOP".
Presiunea in pneuri cca. 4-5 atm. in functie de specificatiiile inscriptionate pe acestea.
Se cere verificarea cat mai deasa a suruburilor si a piulitelor, cu precadere strangerea pedalelor in brate, intrucat defectele aparute din neingrijirea acestora duce la pierderea garantiei.
In cazul schimbarii pedalelor, la montare trebuie avut in vedere ca pedala cu semnul "R" are filet de dreapta si se fileteaza in bratul drept, iar cel cu semnul "L" are filet de stanga si se fileteaza in bratul stang, invers ca cel din dreapta.
Lantul se curata si se unge lunar cu ulei de motor sau cu teflon special.
Bicicleta trebuie curatata ori de cate ori este nevoie.depozitarea ei se va face in locuri uscate, ferite de umezeala.Bicicleta nu se spala cu apa sub presiune, in special in zona furcii, a pinioanelor si a monoblocului.

Garantia produselor

Termenul de garantie pentru biciclete este de 24 luni de la data cumpararii si se refera la defectiuni de fabricatie.
Termenul de garantie pentru cadre si furci variaza intre 6-24 de luni.
Termenul de garantie pentru piese si accesorii pentru biciclete este de 30zile, in functie de garantia oferita de producator.
Garantia este limitata in mod expres la repararea sau înlocuirea componentei în cauza.
Pentru a beneficia de garantie, produsele trebuiesc insotite de bonul fiscal sau factura fiscala emisa la cumpararea produsului si de certificatul de garantie pentru biciclete, cadre si furci. Fara aceste lucruri se pierde garantia.
Pentru a se putea determina cauza defectiunii piesele trebuiesc analizate in service-ul din Sf.Gheorghe, Str. Dealului Nr.1/A servisul BikeKucko. Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul trebuie sa respecte instructiunile de folosire si normele ce trebuiesc cunoscute de cumparatorii de bunuri de folosinta indelungata care se vand cu termen de garantie conform: HG 786/96, 394/95.
Solutionarea problemelor de garantie se face in timp util, conform reglementarilor in vigoare.
Unitatea de deservire prin care se asigura reparatiile in termenul de garantie este numai "BikeKucko", str.Dealului nr.1/A, tel: 0727 756027.

Pierderea garantiei

Nu intra sub incidenta garantiei: uzura normala aparuta in timp, asamblarea incorecta, procedurile defectuoase de efectuare a intretinerii, instalarea de componente sau accesorii cu alta destinatie decat cea originala sau cu grad scazut de compatibilitate.

Garantia se pierde in cazul in care:

 • bicicleta nu a fost folosita conform modului de utilizare sau intretinerea a fost defectuoasa;
 • defectiunea a fost cauzata de folosirea necorespunzatoare: ciocniri,suprasarcina,abuzuri, accidente, neglijente;
 • numarul de serie al bicicletei nu corespunde(sau nu poate fi identificat cu numarul trecut in certificatul de garantie);
 • certificatul si factura de cumparare(bonul fiscal lizibil) au fost pierdute;
 • bicicleta se foloseste pentru concursuri sau in regim de inchiriere.

Garantia nu acopera: janta indoita("8 in roata"), descentrarea rotilor, pana de cauciuc, zgarieturi sau neuniformitatea vopselei sau a cromarii. Piesele supuse uzurii: sabotii, camera, anvelopa, sa, lant, pinion, dispozitiv angrenaj. Acestea nu reprezinta piese la care se acorda garantie pentru uzura, doar pentru defectiuni de fabricatie.

GARANTIA SE REFERA LA PIESE IN URMATOARELE CONDITII:

 • cadru, furca: se schimba daca s-au rupt la sudura si nu se schimba daca prezinta urme de lovituri, defectiuni la partea filetata, indoirea axului;
 • butuc roata: se schimba daca s-a rupt chuveta, in cazul in care prezinta urme de lovituri,defectiuni la partea filetata,indoirea axului atunci nu se schimba;
 • schimbatorul: se schimba in cazul viciilor ascunse, nu se schimba daca prezinta urme de lovituri;
 • pinionul: se schimba in caz de defectiuni de fabricatie, clichetul este rupt; nu se schimba daca a fost demontat, lovit sau uzat;
 • pedala: cazul in care capatul pedalei prezinta urme de lovituri, deteriorate sau axul este indoit, pedala si dispozitivul de angrenaj nu intra in garantie;
 • sistemul de angrenare: se shimba in caz de defectiuni la rulment, nu se schimba daca prezinta urme de lovituri,defectiuni la partea filetata a chiuvetei sau a bratului de angrenare;
 • maneta frana si schimbatorul: se schimba in cazul fisurarii, crapaturilor sau leziunilor interne
 • teava de sa nu se schimba decat in cazul indoirii deasupra semnului de maxim.

INTRETINEREA BICICLETEI NU INTRA IN GARANTIE.

Reclamatiile se vor lua in considerare numai in cazul prezentarii certificatului de garantie si a facturii de cumparare/bonului fiscal dupa caz. Cauza defectarii o poate aprecia numai service-ul care acorda certificatul de garantie. Reparatiile care nu intra in garantie se efectueaza CONTRA COST.

 

Conditii de returnare a produselor comandate

In cazul in care ridicati pachetul de la Fan Courier si observati ca acesta a fost deteriorat din cauza transportului, va rugam sa faceti reclamatie in momentul primirii pachetului. Nu despagubim/ nu schimbam produsele ce au fost lovite/ zgariate in timpul transportului.Va rugam sa va uitati atent la colet in momentul primirii lui, iar daca observati urme de lovire, de orice natura, va rugam sa consemnati imediat pe documentul de transport AWB.

Consumatorul are dreptul sa notifice în scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului.

Produsele returnate trebuie sa fie în ambalajul original, nefolosite, fara uzura, Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea. BikeKucko va inlocui produsele returnate cu alte produse de aceeasi valoare, alese de catre client, sau procedeaza la rambursarea contravalorii acestora în cel mult 30 de zile de la retur.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, Bikekucko are dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, de a reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

 

Declaratie de raspundere

BikeKucko NU ISI ASUMA RESPONSABILITATEA pentru accidente, daune sau alte prejudicii rezultate in urma posesiei sau utilizarii vreunuia dintre produsele pe care le-a expediat, din ORICE motiv, inclusiv urmatoarele (desi nu limitat la acestea): uz necorespunzator, defecte de proiectare sau productie, asamblare incorecta sau necorespunzatoare, avarii in urma expedierii sau manipularii. Cumparatorul si/sau utilizatorul va consimti in momentul achizitionarii vreunui produs de la Bikekucko ca nu va invinovati reprezentantii acestuia. Cumparatorul si/sau utilizatorul isi va asuma intreaga repsonsabilitate pentru a obtine si a se folosi de echipamentul de protectie necesar, in conformitate cu recomandarile producatorului. Aditional, cumparatorul/utilizatorul va accepta ca ciclismul, in orice fel ar fi el practicat, este o activitate inerent periculoasa din care pot rezulta accidentari serioase, chiar moartea, si va accepta sa isi insuseasca instruirea si supervizarea, precum si toate materialele de siguranta, necesare practicarii acestor activitati.

Recomandam cu toata convingerea, ca, in timpul practicarii ciclismului, utilizatorul sa se foloseasca intotdeauna de echipamentul de protectie adecvat, acesta incluzand casca, genunchiere, cotiere, manusi (dupa caz si aparatoare pentru coloana), ochelari de protectie. DATI-VA INTOTDEAUNA CU BICICLETA IN LIMITA ABILITATILOR VOASTRE.

BikeKucko face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site.

Fotografiile produselor afisate au caracter orientativ si pot contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului. Specificatiile tehnice sunt informative, in conformitate cu datele transmise de catre furnizorii, producatorii sau reprezentantii oficiali; ele pot fi modificate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala, aceleasi conditii se aplica si pretului produsului.

BikeKucko nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele greseli de tipar ce apar pe aceasta pagina web.
Aceste conditii de raspundere si garantie se pot schimba fara o notificare prealabila.

Raport de confidentialitate

Datele personale furnizate de catre clienti catre BikeKucko pentru facturare se vor folosi numai in scopul in care au fost solicitate, fara a fi puse la dispozitia unor terte persoane.
BikeKucko se obliga sa nu faca publice sau sa nu vanda bazele de date cu informatiile furnizate de catre client.

Datele personale ale clientilor pot fi transmise autoritatilor în drept, la solicitarea indreptatita a acestora, in scopul verificarilor tranzactiilor comerciale, sau in caz de litigiu.